Experimentem amb la pressió

El dia 19 de Gener férem uns experiments amb l’aire. Ens ajudaren Empar i Àngels, la mare i la tia de Ferran Rodriguez.

El primer experiment va ser amb una balança, ficarem un globus desunflat i un altre unflat;  el globus unflat pesava més que el globus desunflat.

Férem equips de quatre persones. Un dels altres experiments era ficar un potet amb aigua i un got del reves dins d’ell,  l’aigua es ficava en el got i en un tubet que li havíem posat al got per baix.  A continuació bufàvem i es veia com l’aigua disminuïa.

Un dels altres era posar un got ple d’aigua amb un cartró damunt, després soltàvem la mà del cartró i no es caia perque l’altre també l’augunatva per baix. Un altre experiment era ficar aigua amb calç i bufavem amb una palleta i l’aigua es tornava blanca per la calç.

Un altre experiment era ficar en un gotet vinagre i en un globus adaptat al gotet, li ficàvem bicarbonato i es produeix diòxid de carboni i el globus s’unfla ,  després amb un ciri encés es fica el diòxid de carboni damunt.

Ha sigut una experiència molt xula i m’agradria tornar a repertir-ho.

Aquesta noticia ha estat recollida per Andreu Cañada.

Punxeu ací i veureu més fotografies dels experiments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.